© Copyright 2018 Mag Medya
blank
Başa Dön

Veeeeeee İşte Beklenen TED Üniversitesi

Veeeeeee İşte Beklenen TED Üniversitesi

1 Kasım 1925’te Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açılışında yaptığı konuşmada eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişim çalışmalarına da ihtiyaç olduğunu dile getirmiş ve topluma çağrıda bulunmuştu…

 

Türk Eğitim Derneği (TED) de ileri görüşlü liderimizin sınırsız vizyonu doğrultusunda, 31 Ocak 1928 tarihinde böyle doğdu. Aradan 83 yıl geçti… Türk Eğitim Derneği ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından biri oldu…

TED ülkenin en güven verici, en sağlam, en güçlü, en üst düzey kurumlarının başında yer aldı… Gerek özel sektöre, gerekse kamusal alana yüzlerce başarılı yönetici ve lider yetiştirdi. Ben de her zaman TED Ankara Koleji mezunu olduğum için gurur duydum… Yaşamıma çok şey kattı bu kurum… Katkılarının en başında da modern, medeni, batılı bir bakış açısı, ülkemin ve dünyamın uygarlık değerlerini koruma misyonu geliyordu. 83 yıl sonra, değil Türkiye’nin, Avrupa’nın en büyük ilköğretim tesislerine sahip olan bu kurum şimdi de üniversitesini açıyor: TED Üniversitesi…

Üstelik de hayatımın en güzel yıllarını geçirdiğim Ankara’nın Kurtuluş semtindeki lise bölümünü restore ederek açılıyor TED Üniversitesi. Rektörlüğü ve bazı fakülteleri ilk olarak burada faaliyete geçirmeyi planlıyorlar. Daha sonra ana kampüs iki yüz elli dönümlük dev bir araziye kurulacak… Ama lise binası yine eskiden olduğu gibi, genç ve dinamik zihinlerin yaşama hazırlandığı eğitim kurumu olarak uzun yıllar yaşayacak…
TED Üniversitesi’nin iç mimari tasarımını ekibimle birlikte yapıyor olmaktan dolayı müthiş gururluyum. Başta, Selçuk Pehlivanoğlu olmak üzere tüm TED yönetimine bana verdikleri bu onur için teşekkür ederim…
1984-87 yılları arasında tam üç yıl boyunca okuduğum sınıfı, koşturduğum koridorları, disiplin cezaları aldığım müdür odasını, beden eğitimi dersine girdiğim salonu, tost yediğim kantini, her yeri ve her şeyi yeniden tasarlıyoruz… Tasarlarken de buralarda geçirdiğim eski günlerimi hatırlıyorum. Zaman zaman gülüyor, zaman zaman da hüzünleniyorum… Gençliğim geliyor aklıma. Birçok duyguyu ilk kez öğrendiğim ve yaşadığım en güzel yıllarımdı o yıllar…

TED’in tarihine ve şanına yakışır bir üniversite binası tasarımı yapmaya çalışıyoruz. Güncel, gelip geçici bir tasarım yerine, Profit Neşet Güne tasarım ekibi olarak uzun yıllar etkisini yitirmeyecek bir çizgi yaratma çabası içerisindeyiz… Projeye başlamadan önce, Amerika’ya gidip Harward ve Stanford Üniversitelerini gezdim. Her zamanki gibi “Art-Deco” çizginin o ihtişamlı havasını hissettim ve belki de hissettiklerimden dolayı TED Üniversitesi’nin iç mimari konseptini de Art-Deco olarak kurguladım.

Ekibime, “tasarımı yaparken; ahşabın sıcaklığını, mermerin ağırlığını günümüz teknolojisinin yarattığı modern aksesuarlarla, aydınlatmalarla ve mobilyalarla sentezleyerek güncelleştirelim” fikrini verdim… Henüz rektörlük binasını ve konferans salonunu tasarladık… Daha çözmemiz gereken onlarca mekan var… İstiyorum ki yazımı okuyan siz tüm Kolejliler de iç mimari tasarım aşamasında fikirlerini iletsin, öneriler getirsin.

Değerli yorumlarınızı ve katkılarınızı bekliyorum…

İyi seyirler dilerim…

Tasarım
PROFİT-NEŞET GÜNE
Esin Cankılıç

[nggallery id=728]

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.