© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Yeni Yılı Beklerken

Yeni Yılı Beklerken

Bu yıl ülkemiz ve dünyamız için çok zorlu bir yıl oldu. Doğal ve doğal olmayan felaketler yaşadık. Dünyadaki ekonomik karışıklığın etkilerini hissettik. Yine de insan yeni bir yıla girerken umutlanmaktan vazgeçmiyor, gelecekten iyi şeyler beklemek istiyor…

Geçtiğimiz Kasım ayında on iki haneli palindrom gününü de yaşadık. Yani “tersten okunuşu aynı olan sayı”nın günü: “11.11.11”. Kimi sayı bilimciler, metafizikçiler ve fizikçilere göre bu tarihte “büyük uyanış” için bazı işaretlerin gelmesi bekleniyor. Geniş çaplı bir insani uyanış, yeni bir boyutun kapılarının açılması, bilinçte büyük değişiklikler bu tarihin gelişiyle birlikte yaşanmaya başlanacak. Bugüne denk gelen efsanevi palindromu, dünya bir daha ancak 2111 tarihinde Çarşamba günü yaşayacak. Yüzyılda bir gerçekleşebilecek bu durum kimilerine göre, meleklerin tekrar eden belli sayıları kullanarak varlıklarına dikkatimizi çekmek istemesi.
Tabii, tüm bunların bir günde gerçekleşmesi beklenmiyor. Bu tarih yalnızca varsayılan dönüşümleri yaşamaya başladığımızı belirten bir başlangıç. Olumlu düşünceye inanmak, ümitlenmek bile bir çeşit motivasyon. İyimserlik özellikle bu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey.

Kim bilir, belki de bu yıl gerçekten o yıldır. Eski bir inanışa göre yılbaşında çam ağacına ilk süsünü asarken tuttuğunuz dilek gerçekleşirmiş. Benim bu yıl için ilk dileğim şehit ailelerine ve Van’da deprem felaketini yaşayan yurttaşlarımıza Tanrı’nın sabır ve dayanma gücü vermesi olacak…

Yeni yılın tüm dünyamız ve hepimiz için daha huzurlu, daha mutlu günler getirmesi dileklerimle…

 

BENDEN SÖYLEMESİ AKYA’DAN ÖNERİLER    

Okuyun:

• Audrey Hepburn’un Hayatı – Donald Spoto    

• Blue Nights – Joan Didion

 

İzleyin:

Twilight Breaking Dawn Part One Siz de benim gibi Twilight serisinin hızlı takipçilerindenseniz bu en romantik bölümü keyifle izleyeceksiniz…

The Muppets-Muppet Domination Başrollerini Amy Adams, Jason Segel ve Chris Cooper’in oynadığı bu film sadece çocuklar için değil, bizler gibi daima çocuk kalanlar için de adeta görsel bir şölen. Çocukluğumda bayıldığım Muppet Show’daki özlediğim sevimli kuklalar Miss Piggy ve Kermit’i bakalım oğlum da benim kadar severek izleyecek mi?

 

Deneyin:

• VOLUSPA’nın kalıcı ama hafif ve egzotik Mandarino Cannella parfümlü, şık kutulu mumlarını evinizin her yerine koyun ve yakın. Şayet evinizi tutuşturmazsanız şahane kokularıyla gününüze ve davetlerinize renk katacaklar.

• Saçlarınız yazdan bu yana kuru ve yıpranmışsa, kimyasal şampuanlar yerine KIEHL’S’in hindistan cevizi yağı içeren şampuan ve bakım kremini şiddetle öneririm. Ayrıca yorgun bir gün ya da seyahat sonrası cildinizi yenilemek için gene Kiehls’in Midnight Recovery Concentrate serumu mucize!

• Yeni yılda  daha sağlıklı beslenmeyi hedefleyenlerdenseniz bu değişik salata tarifleri kitabı çok işinize yarayacak: %100 SALATA Mesut Erdoğan Buğrahan Şirvancı.

• Plastik şişelerde su içmekten hala vazgeçmediniz mi? Artık 2012’de, kendi sağlığınız için lütfen KESTANE cam şişedeki doğal kaynak sularına geçin…

Aralık Ayında Katılmak İstediğim Etkinlik:

• Devlet Opera ve Balesi’nde yıllarca sergilenen, eşsiz müziği, muhteşem yılbaşı dekoru ve danslarıyla büyüklerin ve  özellikle de küçüklerin gönlünde taht kuran “Nutcracker (Fındıkkıran)” balesini geçen yıldan beri takip ediyorum ama maalesef kaldırılmış. Tam yeni yıl zamanı, içindeki yılbaşı dekoruyla çocuklara sanat sevgisini aşılayabilmek için en güzel fırsatlardan biri neden artık yok bilemiyorum ama en kısa zamanda tekrarlansın istiyorum. Umarım Aralık ayında bir sürprizle geri döner bu şahane bale!

Sevdikleriniz için farklı yeni yıl hediyeleri:

• Bana göre moda, sanatın en erişilebilir formudur. Kendi zevkimizi yansıtan kombinler yapıp giyinmek, içinde yaşadığımız dönemin modasını kendi kişiliğimize ve stilimize göre yorumlamak, yaratıcılığın en doğal ve en eğlenceli halidir. Evde kahvenizi yudumlarken bakmaktan bıkmayacağınız, zamansız bir kitap ve modaya ilgi duyan tüm kadınlara verilebilecek keyifli bir hediye Fifty Dresses That Changed The World by the design museum; Marlyn Monroe’nun “Seven Year Itch” filminde giydiği ikonik elbiseden Kraliçe 2. Elizabeth’in taç giyme töreninde seçtiği kıyafete kadar birçok unutulmaz tasarımı içinde barındırıyor. Aynı şekilde Fifty Shoes That Changed The World by the design museum da… Bu kitap serisinin erkeklere hitap eden versiyonu ise: Fifty Cars That Changed The World (Fıfty Conran Octopus) gerçekten müthiş! Amazon.com’dan sipariş edebilirsiniz.
• Arjantin Caddesi’ndeki HİREF mağazasında kız çocukları için kadife ve kürk karışımı şık kaşkoller çok sevimli bir yılbaşı hediyesi olacaktır. Hazır gitmişken kendiniz için de Hiref’in sıcak şarap için ideal Kapadokya modeli kadehleri ve çerezliklerine de bir göz atın derim…

 

Mutlu Yıllar!

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.