© Copyright 2018 Mag Medya
blank
Başa Dön

Kendini Keşfetme Yolculuğu

Kendini Keşfetme Yolculuğu

Nefes ve Yaşam Akademisi’nin eğitmenlerinden Dicle Seren, yaşam felsefesinin nasıl geliştiğinden ve mucizelere olan inancından bahsediyor…

Yaşam yolculuğunuzu dinleyebilir miyiz?

Yaşam yolculuğum İstanbul’da Karadenizli bir aileye doğarak başladı. Bir kız çocuğu olarak fazlaca korunaklı katı ve geleneksel kurallar ile büyütüldüm. Okul hayatım boyunca çevrede hep korumalar ile dolaşmak zorundaydım. Ardından evlilik süreci ve 18 yıl süren evlat arayışı ile geçen yıllar… Daha sora hayatın getirdiği beklenmedik kayıplar ve onların yarattığı hasarların mücadelesi ile kendimi keşfetme yolculuğum başladı.

Kişisel gelişim eğitimleri ile tanışma süreciniz nasıl gelişti? Neden ihtiyaç duydunuz bu alanlara yönelmeye?

Oğlumun doğumu ile kişisel gelişim denen şey ile tanıştım. Hiçbir şeyi kontrol edemiyordum onu korumak istiyordum ama dışarıda hayat öyle değildi ve bu çelişkiyi çocuğuma anlatamıyordum. O büyüdükçe ve hatta okul hayatı başladıktan sonra daha da zorlaştı her şey, bir de üstüne kardeşimi çok ani bir şekilde kaybedince dibe vurdum.

Kendimi çok çaresiz hissettiğim, hayattan hiç zevk almadığım dönemde tesadüfen katıldığım bir yoga dersi bana çok iyi geldi. Bu dersle birlikte içimde bir uyanış süreci başlamıştı; kendimi sanki yeniden keşfediyordum. Daha fazla bilgi edinmeliydim, dersler artık yetmiyordu. Siz hazır olduğunuzda evren sizi destekler, öyle de oldu… Karşıma çok deneyimli üstat hocalar çıktı ve onlar ile çok uzun saatler, günler çalıştım, bilgiler, pratikler kazandım, beni yetiştirdiler. Bu olgunluk sürecinden sonra hocalarımdan ve etrafımdan gelen istekler üzerine ders vermeye başladım. Yoga sonsuz bir yol; varılacak ve gidilecek bir yerin olmadığı, kendini keşfetme yolu ve yolculuğu. Benim de yolculuğum devam ediyor, hala öğreniyorum.

“Yoga yapmak…” ile başlayan cümleyi nasıl tamamlarsınız?

Yoga yapmak, ruhu, bedeni, zihni, nefesin ile bir aya getirdiğin bir çalışma..

Doğru nefes alamıyor olduğunuzun nasıl farkına vardınız ve nefes 
terapisi ile tanıştınız?

“Doğru nefes almak” diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Şunu biliyorum ki; herkesin nefes alış şekli, kendi imzası gibi. Nasıl nefes alıyorsak hayatı da ona göre yaşıyoruz. Belki de hayattan hep şikayet ediyorsak, sahip olduklarımıza değil de olmadıklarımıza odaklanarak yaşıyorsak, hayatımızın içinde çok güzel şeylerin de aslında var olduğunu görmüyorsak bunun nedeni sahip olduğumuz nefes alma  alışkanlığımız olabilir. Kişinin nefes kalıbı değiştikçe, nefesi açıldıkça hayata ve kendine bakış açısı değişip dönüşür. Benim hayatımda da böyle oldu. Ben nefes ile iki günlük bir workshopa katılarak tanıştım. Hocam sevgili Burcu Hatipoğlu’nun bir etkinliğiydi. Çok merak ederek katıldım; neden bir eczacı ilacı değil de nefesi öneriyordu? Katıldığım iki günlük workshoptan sonra sevgili Burcu’dan ve Nefes ve Yaşam Akademisi’nden hiç ayrılmadım. Onun yetiştirdiği eğitmeni olarak nefesi deneyimletiyoruz ve anlatıyoruz insanlara. Değişim ve dönüşümü seçenlere eşlik ediyoruz.

Bundan sonra hayatınızda neler değişti? Hangi eksik yönleriniz 
tamamlandı?

İnsanı insan ile sınav yapan sistemin içinde daha köklü kalabilmeyi, savrulmamayı öğrendim. Duyguları ile kararlar alan insanlar için çok zordur savrulmadan kalabilmek… Bende mantığın değil, duyguların anlamı vardı. Oysa evrendeki her şey gibi bunda da denge gerekiyordu. Artık daha dengede ve köklü hissediyorum bu hayatın içinde.

Yaşadığımız sürece mücadelemiz bitmez ve üstesinden gelmemiz gereken 
sorunlar mutlaka karşımıza çıkar… Ruhunuza ve bedeninize yara almadan
bu sorunların üstesinden gelebilmek için neler yapıyorsunuz?

Her yaratılana ve olaylara mucize bilincinden bakıyorum. İlahi düzene inanıyorum; her şey tam ve olması gerektiği gibi diye düşünüyorum. Bize kötü gözüken bir şeyin ileride mutlaka iyi bir şeye hizmet edeceğini, böyle olması gerektiğini biliyorum. Dolayısıyla direnci bırakıp kabulde yaşıyorum hayatı..

Eğitmen olarak başarılı olabilmenizi nelere bağlıyorsunuz?

Eğitmen olarak çok kalpten yapıyorum derslerimi ve nefes seanslarımı. O gün dersime gelenin enerjisi belirler akışı. Hangi niyet ile ders yapacağımı, ne söyleyeceğimi o an belirler. Ben kanal olmayı seçtim, sadece şifaya aracı olmak için yola çıktım. Şifa kişinin kendinde. Yaratıcı güç ve onun arasında hatırlaması için bir kablo gibi.

İnsanlara kendilerini keşfetme, olduğu gibi kabul etme yolculuğunda eşlik etmek, onları aslın ne harika olduğu kavramı ile tanıştırmak ve buna tanıklık etmek çok güzel bir duygu.

Herkes yoga eğitmeni olabilir mi?

Herkes yoga eğitmeni olabilir, hatta keşke olsa… Yargısızca, kardeşçe, barış, sevgi ve şefkatin hakim olduğu bir dünya olurdu.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.