© Copyright 2018 Mag Medya
blank
Başa Dön

Asma Katlar …

Asma Katlar …

Yapısal olarak bir mekanı zenginleştiren birçok seçenekten biri de hiç şüphesiz asma katlar… Bir katı tamamen kapatmaktansa,tavanda tasarımınıza uygun yırtıklar açarak ayrı bir kat oluşturabilirsiniz. Böylece tavan yüksekliğini maksimumda tutmuş oluyorsunuz, ki bu da size daha ferah bir mekan kazanma fırsatı sağlıyor…

 

Asma katlardan bahsedildiğinde her ne kadar insanın aklına büyük evler gelse de, küçücük bir evde asma katları kullanmak aslında fonksiyonel açıdan daha mantıklı olabiliyor. Eğer tavan yüksekliği müsaitse, mekandaki dilediğiniz bir fonksiyonu diğerlerinden koparıp biraz daha yükseklere çıkarmak kulağa çok hoş bir fikir gibi geliyor. Böylece o alanı biraz daha özelleştirmiş oluyorsunuz. Hem de seviyesini yükselttiğiniz fonksiyonun altında kalan alanı da etkin bir şekilde kullanma fırsatınız doğuyor.

 

Aslında çok da büyük olmayan bir yatak odası, asma kat çözümüyle olduğundan çok daha geniş ve ferah gözükebilir; yatağınızı asma kata taşıyıp, giyim odasını ve banyoyu alt katta çözerek yer kazanabilirsiniz. Ya da çalışma odanızdaki kitaplığınızı asma kata taşıyıp, altta kalan yeri sevimli bir okuma alanına dönüştürebilirsiniz. Kitaplarınız daha şık bir şekilde sergilenmiş olur.

 

Kullanacağınız mobilyalarda, özellikle büyük parçalarda daha açık tonları tercih edip küçük renkli objelerle dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz.

 

Asma kat sayesinde daha da genişleyen tavanınıza üst kattan başlayıp alt kata kadar inen bir aydınlatma elemanı asarak mekandaki gösterişi arttırabilirsiniz. Ya da yüksek tavanınızı vurgulayacak bir tasarımı, duvarları kullanarak aydınlatabilirsiniz.

 

SİZİN İÇİN SEÇTİĞİM AYIN ÜRÜNÜ

Birbirine tamamen zıt kutuplarda duran iki stilin tek bir mobilyada birleşme fikri bana pek çekici gelmiyordu açıkçası. Ta ki Feruccio Laviani’nin “evolution (değişim)” ini görene kadar. Benzerlerini son zamanlarda sıkça görüyoruz. Ama bence bu,  aralarındaki en başarılısı!


Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.