Dr. Kamer Koldaş Kök Hücre Mucizesi
Başın arka bölgesinde dökülmemeye programlanmış kıl kökleri veya karın çevresindeki yağ dokusundan alınan örneklerle kök hücre üretilebileceğini belirten Uzm. Dr. Kamer Koldaş, saç dökülmesinin durdurulmasına ve kontrol altına alınmasına yönelik olan bu uygulamayı ele alıyor…
ök hücreler hasar gören dokuları onarmak ve ölen hücrelerin yerine yenilerini yapmakla görevlidirler. Bu sebeple kök hücre tedavisi, sağlığın bir çok alanında uzun yıllardır yüz güldürücü sonuçlarla kullanılmaktadır. Doku onarımında, cilt gençleştirmede, saç dökülmesinin engellenmesi ve kontrolünün sağlanmasında kök hücre tedavisinden destek alınabilmektedir.
Özel bir teknoloji ile geliştirilen kök hücreler kişinin kendi dokusundan elde edilir ve ihtiyaç olan uygulama alanına göre tedavi düzenlenir.
Saç bölgesine enjekte edilen kök hücre, saç dökülmesini durdururken, mevcut saçların korunmasında büyük etki sağlamaktadır. Erkek ve kadınlarda saç dökülmesinin farklı sebepleri olabilir. Erkek tipi saç dökülmesi, genetik gereği kelliğe kadar gidebilen bir sorunla yüzleştirebilir. Kadın saç dökülmesi türü daha nadir olmakla birlikte genetik faktörler, stresli yaşam, tiroit hormon dengesizlikleri, doğum kontrol hapları, doğum ve menopoz süreci, saça yapılan boyalar, ısıl işlemler ve kimyasal madde, olumsuz etkiler oluşturabilmektedir.
Saçlar; erkek veya kadın, her birey için çok önemli bir aksesuardır. Bu yüzden kalıcı kayıp yaşanmadan, önlem alınması çok önemlidir. Özellikle genç yaşta saç kaybı yaşayan erkek hastalar, saç ekimi yapılabilmesi için belli bir yaşı veya daha fazla saç dökülmesini beklemek zorunda kalıyorlar. Peki, bu kader değişebilir mi? Elbette değişir.
Neden Kök Hücre?
Bu bekleme süresince yapılan kök hücre tedavisi dökülmenin yavaşlaması ve azaltılmasında rol oynar. Kök hücre ile yapılan saç tedavi yönteminde, uyuyan saç kökleri uyarılarak saçların sağlıklı bir şekilde büyümesi, güçlenmesi ve dökülmenin durması sağlanabilmekte. Ayrıca kök hücre tedavisi uygulanan bölgede yeni hücrelerin oluşması ve hasarlı olan dokuların tamirini sağlamak mümkün olabilmektedir. Kök hücre tedavisi tek başına uygulanabildiği gibi, saç ekimini desteklemek amacı ile ekim sonrası da uygulanabilmektedir. Ekim sonrası uygulanan kök hücre, mevcut saçların güçlenmesine yardımcı olurken, yeni ekim yapılan bölgenin çabuk iyileşmesini sağlar, yeni ekilen saç kökleri daha hızlı büyür, saçlar daha canlı, kalın ve sağlıklı şekilde çıkar.
Nasıl Uygulanır?
Kök hücreler; başın arka bölgesinde dökülmemeye programlanmış kıl kökleri veya (karın çevresindeki) yağ dokusundan alınan doku örneklerinin yüksek teknoloji gerektiren bir sistemle üretilmesiyle elde edilir. Hedeflen bölgeye enjekte edilir. Dokuların onarılması veya uyarılması ile iyileşme gerçekleşir. Kök hücre tedavisine tek seans olarak planlanmakla beraber gerekli hallerde belli periyotlarla uygulanabilir. Tedavinin etkinliği kendini dört ila altı ay sonra belirgin halde gösterir.
Özellikle kadınlarda boya, perma, fön gibi yoğun kuaför işlemlerine maruziyet, saçlarda yıpranma oranını artırır. Bu şekilde yıpranmış saçlara, dökülmeyi beklemeden destek amacı ile uygulanan kök hücre tedavisi, saçların kurtarılmasında, saç derisi dolaşım sisteminin düzelmesinde oldukça etkilidir.