© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Nasıl Yani! Bunlar Radyatör Mü?

Nasıl Yani! Bunlar Radyatör Mü?

Nisan geldi, bahar geldi, güneşli günler geldi, cıvıl cıvıl kuş sesleri geldi, bahar dalları geldi, yaz müjdelendi…”Peki bu radyatörler nerden çıktı şimdi sıcacık havalar
yaklaşırken” demeyin!

Bu radyatörler bildiğimiz radyatörlerden değil. Evimizde görmemek için köşe bucak kaçtığımız, itinayla dekore ettiğimiz evimizde o çirkin petekleri, demir yığınlarını görmemek için kafamızı başka yerlere çevirdiğimiz radyatörlerden değil bunlar.

Hepiniz hatırlarsanız annelerimizin, ananelerimizin evinde sarı-kahve hasır kafeslerin içine saklanmış uzun petekleri. Geçen süre içerisinde teknolojiyle birlikte biraz daha eli yüzü toparlanmış, daha modern bir hal almış olsa da radyatörler bu zamana kadar hep dekorasyonun tadını kaçırmıştır. İç mimarların tasarımın bir parçası haline getirebilmek için epey çaba sarf ettikleri korkulu rüyalar olmaktan kurtulamamışlardır.

Ama artık çok eskide kaldı o günler… Gün geçmiyor ki tasarım dünyası yeni bir tasarıma daha imza atmasın. Demir yığınlarına fonksiyonlarını kaybettirmeden biraz daha estetik katarak, biraz daha renk katarak, biraz daha yenilik katarak bu sevimli radyatörleri evlerimize armağan ettiler.

Soğuk karlı bir günde evinizin girişinde duran sıcacık bir banka oturup botlarınızı çıkarmak müthiş bir fikir değil mi? Ya da ilk bakışta sadece bir duvar ünitesi gibi gözüken kız-erkek figürlü bir radyatörle ısınmak kulağa çok iyi geliyor. Çocuklar da unutulmamış tabi; onların renkli odalarını daha da renklendirecek sağlıklı, özel boyalarla üretilen radyatörler de mevcut. Peki, bu radyatörler ille de duvarlarda mı olmak zorunda? Hayır! Artık tavana monte edilen modern çizgilere sahip radyatörler kullanabilmek de mümkün. Ledlerle bezenmiş radyatörler de ısınma fonksiyonuna bir de aydınlatma fonksiyonunu ekleyerek iddialı bir alternatif olacak gibi gözüküyor.

Tavanda, duvarda, yerde, eskiden saklamak için elimizden geleni yaptığımız radyatörler şimdi her yerde! Ama onlar artık evimizin dekorasyonun bir parçası. O kadar iddialılar ki belki de tasarımlarımıza yön veren başlıca dekoratif elemanlardan biri olacaklar kim bilir. Birbirinden değişik ve orijinal tasarımlarla fonksiyonel olarak evimizi ısıtmalarının dışında sevimlilikleriyle içimizi de ısıtıyorlar artık ve en nihayetinde göze de hitap ediyorlar.

SİZİN İÇİN SEÇTİĞİM AYIN ÜRÜNÜ:

“Abacus” isimli bu tasarımlar Saffet Kalender isimli tasarımcıya ait. Çocuk odalarında severek kullanacağınız bu ürün, aynı zamanda hava karardığında dev bir gece lambasına dönüşebiliyor. Form ve fonksiyonun dengelendiği orijinal bir tasarım.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.