© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Golden Globe International Icon Award İlk Kez ve Türkiye’de!

Golden Globe International Icon Award İlk Kez ve Türkiye’de!

Çok uzun zamandır Türkiye’yi mükemmel organizasyonlarla temsil eden Barbaros Tapan ve eşi Elif Zorlu Tapan, şimdi yine çok önemli bir ilke daha imza attılar… Dünyada ilk defa ve Türkiye’de organize edilen, ülkemizi dünya çapında olağanüstü bir etkinlikle tanıtan “Golden Globe International Icon Award” (Uluslararası Altın Küre İkon Ödülü) Hollywood sanatçısı Sharon Stone’a verildi… Benim de katıldığım bu muhteşem gecenin ardından Tapan çiftiyle çok özel bir röportaj yaptım.

Yılların duayen gazetecisi, yerkürenin diğer ucundan dünyanın en başarılı starlarıyla birebir röportajlar yaparak, sadece beyaz perdede ya da TV’de görebildiğimiz insanların hayatlarını, en samimi ve detaylı açıklamalarla bizi buluşturan Barbaros Tapan, Los Angeles’ta sektöründe gerçek bir kral!

Esasında o dünyalara girmek kolay değil; hem de hiç değil! Rekabetin en sivri pençeleriyle dolu; birbirlerinin üzerine basarak yükselen; ekip çalışmasındaki alkışı tek başına üstlenen insanlarla, uluslararası negatif lobilerin politik engelleriyle cenk edilerek iş yapılan ortamlar oralar. Tek başına tırnaklarıyla kazıyarak bir bir açtığı kapılarla ve kendinden sonrakilere ışık tutabilecek örneklerle dolu gerçek yaşam hikâyesini birkaç sene önceki röportajımızda okumuştunuz.

Barbaros Tapan asla boş durmayan bir insan. Geçen zaman zarfında Los Angeles Türk Film Festivali’ni  düzenledi; uluslararası bir festivale dönüştürdü, daha ilk organizasyonundan itibaren… Yanındaki en büyük destekçisi de hep Elif Zorlu Tapan oldu.

Türkiye’yi dünyada mükemmel tanıtımlar ve organizasyonlarla temsil ediyor bu çift çok uzun zamandır. Şimdi de yine bir ilke imza attılar. “Uluslararası Altın Küre İkon Ödülü”nü ilk kez Türkiye’de organize ederek ve Hollywood sanatçısı Sharon Stone’u ve ailesini ülkemizde en iyi şekilde ağırlayarak gecenin ve ülkemizin yurt dışı basınında ve Golden Globe’un sosyal medyalarında tanıtılmasını sağladılar. Emin olun milyonlarca dolarlık bir tanıtım demek bu. Onu bilenler bilir, ne kadar muhteşem işler  yaparsa yapsın aklı hep bir sonrakindedir Barbaros Tapan’ın ve ünlü lafıdır “Next!”. Bu sorumlulukları en iyi şekilde üstlenen, başından sonuna kusursuz yöneten ve Türkiye için gerçekten çok önemli mecralarda başarılar elde eden Elif Zorlu Tapan ve Barbaros Tapan çiftini yakın zamanda bir kültür bakanı, bir Türkiye Cumhuriyeti ataşesi ve benzeri görevlerde görmek benim dileğimdir ve her nedense bunun bir gün olacağını kalpten biliyorum… Yazının devamında bu muhteşem gecenin detaylarını ve çiftin röportajını okuyacaksınız. Bakalım Barbarors Tapan’ın meşhur sözüyle “next” ne olacak?

İlk olarak; GAİN ana sponsorluğunda, Bodrum Titanic Luxury Collection’da, ilk kez verilen Altın Küre Uluslararası İkon Ödülü’nün gecesine değinelim. Törende, unutulmaz rolleriyle adını dünya sinemasına yazdıran Sharon Stone’un güçlü hayırseverlik çalışmaları da göz önüne alınarak hem ekran önündeki hem ekran dışındaki başarıları kutlandı. Stone bu konu hakkında, “Hayırseverlik konularında da sesimi destekleyen Altın Küre’nin çalışmalarıma yıllardır verdiği desteğe minnettarım ve onur duyuyorum. Globes gibi kuruluşların dünya sektörünü tanımak istemesi ve bu ödülü Türkiye’den başlayarak dünyanın farklı yerlerinde vermesi anlamlı.” şeklinde bir konuşma yaptı. Kendi isteği üzerine kırmızı halıda ünlü moda tasarımcısı Gülafer Ataş’tan pantolon ceket takımı giyinen Sharon Stone, törene ise siyah bir elbiseyle katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Altın Küre Yönetim Kurulu Başkanı Helen Hoehne, “Eşsiz Sharon Stone’u bu prestijli ödülün ilk sahibi olarak onurlandırmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Sharon’un muazzam boyutlardaki yardım projeleri ve sinemaya katkıları onu bu ilk ödül için bariz bir seçim haline getirdi. Ayrıca bu ödülü, pek çok yaratıcı çalışmanın merkez üssü Türkiye’de başlattığımız için de mutluyuz.” dedi.

Davete sanat ve iş dünyasından pek çok isim katıldı. Gecenin sunuculuğunu ise Kerem Bürsin ve Büşra Pekin yaptı. İlk Uluslararası Altın Küre İkon Ödül Töreni’nin Türkiye’de olması için bir yılı aşkın süredir çabalayan Barbaros Tapan uluslararası kutlamaları ülkemize getirmeye devam edeceklerini belirtti. Oğlu ve ekibiyle ülkemizi ziyaret eden Sharon Stone, Türkiye`de geçirdiği altı günden çok keyif aldığını, Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu, ileride daha çok deneyimlemek istediğini aktardı.

Aynı zamanda ressam olan Stone’un Berlin ve San Francisco’da devam eden sergilerine kasım ayında Roma’da Richard Meier Müzesi’nde açacağı tek kişilik bir sergisi de ekleniyor.

Andrea Bocelli ev sahipliğinde açılışını yapacağı sergisi için İstanbul’da resim yapmaya devam eden Sharon Stone, Bodrum Titanic Luxury Collection’da Devrim Erbil sergisini de gezdi. Oyucuya galada Maji Art Gallery’nin sahibi Gaye Donay, bir Devrim Erbil eseri hediye etti.

Altın Küre’nin, Uluslararası İkon Ödülü’nü ilk olarak Bodrum’da verme kararıyla başlayalım. Neden Bodrum?

Barbaros Tapan: Uluslararası Altın Küre İkon Ödülü’nü Bodrum’da başlatma kararımızın ardında Bodrum’un zengin tarihi, kültürü ve doğal güzellilerinin yanı sıra lüks bir destinasyon olarak ünü burayı galamız için ideal bir seçim haline getirdi. Biz yurt dışında Bodrum için “Türkiye’nin St. Tropez’si” diyoruz. Tokyo, Londra, Doha, Dubai, Paris ve Roma gibi pek çok şehir ele alınırken lansman yeri olarak Bodrum fikrini sundum. Türk dizilerinin başarısını anlattım. Galayı Türkiye gibi iki kıtada yer alan önemli bir lokasyonda yapmanın anlamlı olacağını söyledim. Cannes Film Festivali örneğini verdim.

Bodrum`un Cannes potansiyeli olduğunu anlattım. Sinema ikonu Brigitte Bardot’un “Ve Tanrı Kadını Yarattı” filmi  St. Tropez plajlarını markalaştırdı. Jackie Onasis, Yunanistan`ı Amerikan ve Hollywood elitlerinin tatil destinasyonu haline getirdi. Bizim de lüks yatırımlar yanında bu tür uluslararası etkinlikler, filmler, dizilerle lokasyonlarımızı tanıtmamız ve çekici hale getirmemiz gerekiyor.

Bu etkinliği Türkiye`ye getirirken karşılaştığınız en büyük zorluklar nelerdi?

Barbaros Tapan: Dürüst olacağım, çok fazla kişi engel olmak istedi. Hem Altın Küre tarafından hem de kişisel negatif algılar yüzünden. Sharon Stone`un oğlu Laird bile Türkiye`ye gelmek istemedi. Los Angeles`taki arkadaşları Türkiye`ye geleceği için dalga geçmiş. “Ne işin var orada?”, “Gitme sakın.”,  “Neden ödülü Türkiye`de veriyorlar?” gibi yorumlar yapmışlar. Annesiyle tartışmış gelmeyeceğim diye, o kadar güzel vakit geçirdi ki, dönerken ben şimdi nasıl Amerika`ya döneceğim dedi. Bu negatif algı,  güvenlik endişeleri, bölgedeki politik sorunlar insanları ülkemize karşı ön yargılı yapıyor maalesef.

Neden Sharon Stone, bu ödülün sahibi olarak nasıl seçildi?

Barbaros Tapan: Altın Küre İkon Ödülü sinematik mükemmelliğin yanı sıra yardımseverliğe bağlılığı da temsil ediyor. Sharon Stone, hayatını sosyal sorumluluk projelerine adayan bir figür.

AmFar`ı, kurucusu Elizabeth Taylor`dan devralıp bugünlerine getirdi. AIDS farkındalığının, kadın haklarının ve yardıma ihtiyacı olan insanların savunucusu oldu. Tüm bunların yanı sıra yeteneğiyle Hollywood`a damga vurdu. O yüzden bu ödülün ruhunu çok iyi yansıtan bir isim.

Hollywood’da aktörler bir ikonik film ya da rol yakalamak isterken Stone, “Temel İçgüdü” ve “Casino”yla iki kült yapımın başrolünde. Sharon Stone`la birlikte altı gün geçirdiniz. Nasıl geçti günleriniz?

Elif Zorlu Tapan: Çok nazik, sevecen ve akıllı bir kadın. Erken kalkmayı sevmiyor. Sürekli resim yapıyor. Tekne gezimizde kendisine kimono hediye ettim, “İki yanaktan öpüyorsunuz, değil mi?” diye sarıldı öptü ve hemen giydi. Türk çayı içtik, kebap yedik. Ezan okunurken dua etti ve ezan sesini sevdiğini anlattı. Filmlerden anılarını paylaştı, en iyi öpüşen aktörün Robert De Niro olduğunu söyledi. Politikadan, sanattan, filmlerden inanılmaz hatıralarını paylaştı. İnsanlarla  sohbet etmeyi seviyor. Trump kazanırsa Amerika`da yaşamak istemediğini anlattı. Görüşlerini açıkça söylemekten çekinmiyor.

Oğluyla birlikte yere bağdaş kurup oturdu, tavla oynadı. Uzun tekne turu dönüşü “Odalarınıza gitmeyin, birlikte yemek yiyelim.” dedi. Enerjisi muazzam. İstanbul’da düştü, gözü morardı ama o kadar kendiyle barışık ki mor gözüyle görüntülenmekten çekinmeden anı yaşadı.

Türkiye’de daha fazla uluslararası ödül ve film etkinliği planlarınız var mı?

Elif Zorlu Tapan: Altın Küre gibi bir markanın Türkiye’deki varlığı ve daveti markalaşma ve uluslararası tanıtım için güçlü bir araçtı. Altın Küre gala sonrasında tüm sosyal medya hesaplarından “Türkiye, Bodrum, ilk Uluslararası İkon Ödülü galasına ev sahipliği yaptı.” paylaşımı yaptı. Milyonlarca dolar değerinde bir paylaşımdı, çünkü tüm sektör, basın organları, yapımcılar, stüdyolar ve aktörler takip ediyor. Bu başlangıcı iyi değerlendirmeliyiz. Kültür ve sanata ne kadar değer verirsek turizm ve ekonomimiz o kadar büyür. Sinema ve televizyon, ülkeler için en önemli tanıtım araçlarından; o yüzden amacımız hem yabancı film prodüksiyonlarını hem de galalarını ilerleyen yıllarda Türkiye`ye taşımak.

Yazar Hakkında /

Ankara doğumlu olan Sinem Yıldırım; ilk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunudur. Çeşitli dizi ve yapımlarda yer almıştır. İki kız çocuğu annesidir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.