PGA: Yazılımda Hibrit Eğitim
PGA Şirketler Grubu Kurucusu Yönetim Kurulu Başkanı, bilgisayar mühendisi ve adli bilişim uzmanı Dr. Murat Gezer, hibrit eğitimdeki yeni gelişmeleri anlatıyor.
Murat Gezer kimdir?
PGA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Amerika ve Avrupa’da birçok üniversitenin Türkiye danışmanı ve öğretim üyesidir. Yurt dışı online üniversitelerine Türkiye’de uzaktan eğitim alt yapısı danışmanlığı veren, yazılım konusunda olan bilgisi ve tecrübesini eğitim sektörüne aktaran, aynı zamanda Beşiktaş Kongre Üyesi olup evli ve iki çocuk babasıdır.
PGA’dan biraz bahseder misiniz?
2018 yılında PGA (Proje Geliştirme Akademisi) Online Eğitim Kurumunu kurarak bu işe başladık. Sektörde, pandemi sürecinden önce Türkiye’de ilk defa adli bilimler (adli bilişim, adli muhasebe, adli psikoloji, adli balistik vb.) ve yazılım alanında online-offline- yüz yüze (hibrit) eğitimler düzenleyip, verdiğimiz bu eğitimleri de sertifikalandırarak, bu alanda ciddi bir yer edindik. Yine hibrit eğitim modellemesini de Türkiye’de pandemiden önce ilk olarak biz başlattık. Adli bilimler alanının bakir bir alan olması ve personel ihtiyacının fazla olması bizi bu alana yönlendirdi. Buradaki amacımız, ihtiyacımız olan uzmanları yetiştirip, yetiştirdiğimiz uzmanlarla Türkiye’nin 81 ilinde aktif çalışan dinamik bir yapı oluşturmaktı. Bu amacımıza da çok kısa bir sürede ulaştığımız için gerçekten çok mutlu ve gururluyuz. Kendi uzmanlarımıza eğitimler vererek, onları bilirkişilik yapabilecek pozisyona ulaştırdık. Pandemi sürecinde yüz yüze eğitimlerin verilmesinin mümkün olmaması nedeniyle tüm eğitimleri online-offline şeklinde verdik. Pandemi sürecinden önce bu işe girmemiz nedeniyle sistemimiz ve eğitimlerimizin hazır olmasından dolayı tüm öğrencilerimizi zorlanmadan eğitimlerini tamamlatarak sertifikalarını teslim ettik. Artık online eğitim, çağımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK) daha önce %10’ a kadar uzaktan eğitim verilebilir maddesini pandemi sürecinde %40, hatta %60’ a kadar arttırdı.
PGA neler yapıyor?
Kendi alt yapımızı Ostim Teknokent ile Bilişim Vadisi (Gebze) teknokentinde, Sanayi Bakanlığı onayı ile Dijital Öğrenme Projesi STB-070495 koduyla ürettik. Sanayi Bakanlığınca da onaylı eğitim sistemidir. Şimdi sırada eğitim ihracatı var. Amacımız bu dinamizmimizi, aktif çalışma potansiyelimizi ve üretmiş olduğumuz dijital öğrenme alt yapısını uluslararası platformlara taşımak. Bunun için de 2022 başında İngiltere’de kurduğumuz şirket ile Avrupa’da ve Birleşik Krallık’ta geçerli lisans, yüksek lisans, doktora eğitimleri vermek üzere International Dublin University’i kurduk. Online üniversite işlemi o kadar detaylı ki bu konuyu sayfalar dolusu anlatabiliriz. Bu konuda detaylı bilgiler için web sayfalarımızı ziyaret ediniz.