© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Selman Can Mimari Tasarımda Görselleştirme

Selman Can Mimari Tasarımda Görselleştirme

Mimaride foto-gerçekçi görsellerin önemine değinen Mimari Görselleştirme Uzmanı Selman Can; verdiği eğitimleri, eğitimlerin amacını ve içeriğini MAG Okurlarıyla paylaşıyor.

Eğitim ve çalışma alanlarınıza değinerek kendinizden bahseder misiniz?

Sekiz yılı aşkındır mimari görselleştirme alanında çalışıyorum. Aynı zamanda bu süreçlerde kullanılan yazılımların eğitimini vermekteyim. 3DS Max, Corona Renderer ve Adobe araçlarının kullanımını öğretiyorum. Şu an ileri seviye görselleştirme kursumuz her ay canlı olarak Zoom üzerinden yapılıyor. Ayrıca animasyon yapımı ve giriş seviyesi görselleştirme hakkında eğitim setlerimiz de bulunmakta.

Mimari görselleştirme nedir? Mimari ve tasarımda görselleştirmenin önemi nedir?

Mimari görselleştirme; mimari ofislerin müşterilerine, projesini aldıkları mahalleri sanki bitmiş gibi foto-gerçekçi bir şekilde üç boyutlu ortamda sunmasını sağlayan bir branştır.

Bu sunum yöntemi sayesinde müşterilerin aklında, yapılacak tasarım ile alakalı soru işareti kalmaz ve aynı zamanda müşteri ile işletme arasında netlik bakımından bir taahhüt sağlanır. Her iki tarafı da bu anlamda korur.

Ayrıca görseller foto-gerçekçi oldukları için sanatsal bir tarafı da bulunmaktadır. Mimari görselleştirme yapan bir ekip üyesine sahip işletmeler daima reklam ve tanıtım amacıyla bu görselleri verimli bir şekilde kullanabilir. Potansiyel müşterilere bu konuda iyi bir hizmet alacaklarının mesajını bu görseller vasıtasıyla verebilir.

3D görselleştirme alanında verdiğiniz eğitimlerde en çok hangi konulara odaklanıyorsunuz?

Eğitimlerimizde, bir fotoğrafçı bakış açısıyla ışık ve kamera kullanımı üzerinde duruyoruz. Işığı daha dramatik kullanmanın yollarını arıyoruz. Böylece yaşayan görseller yaratmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda nesnelerin malzeme yapılarına inerek gerçeğe en yakın şekilde materyaller oluşturuyoruz. Böylece görselin (render’ın) foto-gerçekçi inşasına tanık oluyoruz. Tüm bunları 3DS Max ve Corona Renderer yazılımları ile yapıyoruz. Görseli son kez Photoshop yazılımı ile de sunuma hazır hale getiriyoruz. Tüm bunları yaparken yapay zekâ araçlarını da kullanıyoruz.

Bunun yanı sıra, kursumuzu tamamlayan adaylar eğer isterlerse animasyon kursumuz ile de sabit görsellerin yanında video klipler yaratmayı da öğreniyorlar. Derse katılan öğrencilerimizin çalışmalarını ve yorumlarını web sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz. www.immersiveimages.co

Bu eğitimleri kimler alabiliyor?

Bu eğitimleri mimarlık, iç mimarlık, iç mekân tasarımı ve endüstri mühendisleri gibi tasarım odaklı bölümlerden mezun olanlar veya bu işe merakı olan kişiler tercih ediyor.  Şimdiye kadar beş yüzden fazla öğrenci ile kurs yaptık. Derslerimizi tercih eden üyelerimizin çoğu şu an Türkiye’deki prestijli mimari ofislerde çalışmaktadır.

Kursa katılan adaylarla 3D model ve “texture” kütüphanesi paylaşıyor musunuz?

Kesinlikle, katılımcı arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuz özel bir kanalımız mevcut. Burada ihtiyacımız olan 3D model ve texture’ın yanı sıra ayrıca iş birlikleri, görsel kritikleri ve soru-cevap yaptığımız sekmeler bulunuyor. Buraya kısaca “Sanal Görselleştirme Kulübü” diyebiliriz.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.