Scala Interiors İç Mimaride Sürdürülebilirlik Anlayışı
Son zamanlarda özellikle ev ve ofis projelerine ilgisinin arttığını belirten Scala Interiors kurucusu İç Mimar Ayça Bingöl, prensiplerini ve müşterileriyle olan iletişimini MAG Okurlarıyla paylaşıyor.
Kendinizden de bahsederek Scala Interiors hakkında bilgi verir misiniz?
Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde lisans, University of Westminster’da İç Mimarlık yüksek lisans eğitimimi tamamladıktan sonra Ankara’da inşaat malzemeleri sektöründe çalışmaya başladım. 2021 yılında kurduğum Scala Interiors ile hem kendi hayallerimizi hem de müşterilerimizin hayallerini gerçekleştiriyoruz.
Scala Interiors olarak hangi hizmetleri veriyorsunuz?
Firmamız geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. İç mekân tasarımından mobilya tasarımına, aydınlatma tasarımından farklı malzeme seçimlerine, üç boyutlu görselleştirmeden dekor danışmanlığına kadar bir dizi alanda anahtar teslim hizmetlerimiz bulunuyor. Müşterilerimize, projelerini başlangıçtan bitişe kadar kapsamlı bir şekilde yöneterek, istedikleri mekânı hayata geçirmelerinde profesyonel destek sağlıyoruz. Kısacası prensibimiz, müşterilerimizin yaşam alanlarını tasarlarken hayatlarını kolaylaştırıp onlara istediklerini sunabilmek.
En çok hangi alanları tasarlamaktan hoşlanıyorsunuz?
İç mimarlık alanında tasarım sürecinin her aşamasından keyif alıyorum ancak, özellikle ofis ve ev projelerine olan ilgim biraz daha belirgin. Ofis projeleri, iş yerlerinin verimliliğini ve çalışanların iyi hissetmelerini sağlayacak işlevsel ve estetik tasarımlar oluşturma fırsatı sunuyor. Ev projeleri ise müşterilerin kişisel zevklerini ve yaşam tarzlarını yansıtarak sıcak ve özel mekânlar yaratmamızı sağlıyor. Bu alanlarda çalışmak hem işlevselliği hem de estetiği dengeleyerek tatmin edici ve kişiye özel projeler ortaya çıkarmamıza olanak tanıyor.
Bu sene mimaride beklediğiniz tasarım trendi nedir?
Pandeminin başlamasıyla birçok alanda büyük değişiklikler fark ettik. Bu sadece Covid ile ilgili değil; genel olarak insanların yaşam tarzı seçimlerinde ve dolayısıyla harcama alışkanlıklarında bir artan bilinç var. Sürdürülebilirlik ve malzeme ürün etiği şu anda daha önce görülmemiş bir şekilde insanların öncelikli düşündükleri konular arasında. Kısacası trendler yerine, sürdürülebilirlik anlayışını temsil eden zamansız tasarımlar ile müşterilerimizin bundan yıllar sonra da huzur bulacağı, yaşayabileceği mekânlar tasarlamak öncelikli.
İç mimarlar da sanatkârlar gibi işlerine karışılmasını pek tercih etmiyor. Siz kişiye özel tasarımlar yaparken müşteri memnuniyetini korumak amacı ile onlardan gelen talepleri kendi bakış açınızla nasıl birleştiriyorsunuz?
Kişiye özel tasarımlar yaparken müşteri memnuniyetini korumak için, müşterinin taleplerini dikkate alarak profesyonel bakış açımızı en uygun şekilde entegre ederiz. İlk olarak, müşterinin isteklerini anlamak ve onları tasarım sürecine dahil etmek önemlidir. Ardından, estetik ve teknik bilgilerimizi kullanarak tasarımı zenginleştirir, işlevselliği artırır ve güçlendiririz. İş birliği ve açık iletişim, müşteriyle uyum içinde çalışmayı sağlar, böylece sonuç hem profesyonel dokunuşumuzu yansıtır hem de müşterinin beklentilerini karşılar.