© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Ofis Tasarımları

Ofis Tasarımları

Her alanda olduğu gibi mimaride de her geçen gün farklı trendler ve buna bağlı çeşitli yapılar hayatımıza girmeye devam ediyor. Özellikle pandemi sürecinden sonraki yeni normalde insan ve doğa odaklı mimari yapılar ön plana çıkıyor. TML Mimarlık’ın yönetici ortaklarından İnşaat Mühendisi Tolgahan Coşkun, ofis tasarımları ve mimaride kullanılan güncel teknolojiler hakkında MAG Okurları için eski ve yeni tasarım anlayışını karşılaştırarak ayrıntılı bilgiler veriyor.

 

 

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, cümlesi son zamanların en çok kullanılan söylemlerinden. Çevre dostu yöntemler, malzemeler ve donanım kullanımı, insan ve doğa odaklı tasarımlar son dönem mimarisinde öne çıkan trendlerdi. Özellikle pandemi sürecinin getirdiği yeni normalle bu trendlere daha önem verileceği tahmin ediliyor. TML Mimarlık da giderek daha çok sürdürülebilir, esnek malzeme ve ekipmanlara yöneliyor.

İnsanların ofislere bakış açısı değişmiş durumda. Eski düzende belirli aralıklarla temiz tutulmaya çalışılan ofislerde temizlik konusu artık daha hassas ve önemli bir konu haline geldi. Havalandırma ve filtre, girişteki dezenfeksiyon istasyonları, atık kutuları ve daha birçok önlem yeni normalleşme düzeninde çok daha fazla yer alacak. Bu anlayış beraberinde ofislerin yapılarını da etkileyeceğe benziyor. Artık ofisler yapısal ve donanımsal olarak daha kapsayıcı olacak.

TML Mimarlık ve Mimari Simülasyonlar

Fiziksel bir mekânın veya yapının mühendislik yardımıyla tasarlanması anlamına gelen mimari, pek çok teknolojiden yararlanır. Mimarlar bir mekânı tasarlamak için önce mekân üzerine düşünmeli ve bu düşünceleri çizimle somut hâle getirmelidir. Bu çizimler ilk aşamada elle çizilebilse de yapıyı detaylı görmek, sorunlar ve çözümler için oldukça önemli. Elle üç boyutlu yapılandırma olanağı olmadığından bu aşamada işin içine simülasyon teknolojileri giriyor. Üç boyutlu programlama teknolojileri, mekânın formunun simülasyonunu çıkararak kullanıcılara 360 derece görme imkânı sağlar. İki boyutta çizilen projelerin üç boyutlu olarak görülmesini sağlayan bu simülasyon programları sayesinde yapıların mimari çözümlemeleri yapılabilmektedir. Isı, aydınlatma, havalandırma ve yapısal sağlamlık gibi durumlar bu simülasyonlar üzerinden kontrol edilebiliyor. Bunların dışında, bu modellemeler ile mekânlar estetik açıdan da test edilebiliyor. Renk, malzeme, doku ve mekâna eklenecek aksesuarlar bu simülasyonlar sayesinde fiziksel ortama geçmeden görülebiliyor. Sağladığı bu kolaylıklar sayesinde simülasyon teknolojileri mimaride önemli bir yer edinmiş durumda.

Mimarların mekânlarla ilgili soyut hâldeki fikirlerini somut ortama aktarma olanağı sağlayan simülasyon teknolojileri mimari sektörüne büyük kazançlar sağlamış durumda. Çizimlerin üç boyutlu simülasyon programlarından geçmeden ilerlemediğini düşünecek olursak, simülasyon teknolojilerini mimariden ayrı düşünmek zor görünüyor. Bu alanlardaki çözümlemelerin anahtarını TML Mimarlık elinde bulunduruyor.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.