© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Medicana International Ankara Hastanesinde Nörolojik Hastalıklara Modern Çözümler

Medicana International Ankara Hastanesinde Nörolojik Hastalıklara Modern Çözümler

Medicana International Ankara Hastanesi Nöroloji Bölümü, modern tıp teknolojileri ve uzman kadrosu ile nörolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde öncü bir rol oynuyor. Bölüm uzmanlarından Prof. Dr. E. Esra Okuyucu, Prof. Dr. M. Zülküf Önal ve Uzm Dr. Songül Turğut kendilerinden ve uzmanlık alanlarından bahsediyor.

 

Multipl skleroz (MS), demans, Parkinson hastalığı, migren ve hareket bozukluğu gibi birçok nörolojik rahatsızlığın kapsamlı değerlendiri ldiği ve tedavisinin yapıldığı bölümde; gelişmiş tıbbi cihazlar, geleneksel tedavilerin yanı sıra tamamlayıcı tıp gibi kişiye özel tedavi planları ile hastalara yüksek kalitede sağlık hizmeti sunuluyor. Medicana International Ankara Hastanesinin tecrübeli nörologları, nörolojik rahatsızlıkların nedenlerini belirlemek ve hastaların yaşam kalitesini artırmak için sürekli olarak en güncel tedavi yöntemlerini uyguluyor, hastaların sağlığını ve konforunu ön planda tutarak, onlara en iyi bakım hizmetini sunmayı amaçlıyor.

 

Prof. Dr. E. Esra Okuyucu

1974 yılında Konya’da doğdum. İlköğretimimi Antalya Devrim İlkokulunda, orta ve lise eğitimimi Antalya Anadolu Lisesinde tamamladım. 1998 senesinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki eğitimimi tamamlayarak tıp doktoru ünvanımı aldım. 2003 senesinde Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde nöroloji ihtisasımı başarıyla gerçekleştirdim. 2004 senesinde Diyarbakır Devlet Hastanesinde nöroloji uzmanı olarak çalıştım. Hatay MKÜ Tıp Fakültesinde 2003 ila 2023 yılları arasında yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak akademik kariyerimi tamamladım.

 

Bu süreçte Maryland University’de Nöroloji Kliniği Parkinson ve Hareket Bozuklukları Bölümü’nde, Johns Hopkins University Nöro-oftalmoloji ve ayrıca Elektrofizyoloji bölümlerinde araştırmacı olarak çalıştım. Bunun yanı sıra yine Florida University Hareket Bozuklukları Bölümü’nde “derin beyin stimülasyonu cerrahisi ve tedavisi” üzerine çalışma gerçekleştirdim. Halen Medicana International Ankara Hastanesinde nöroloji profesörü olarak görev yapmaktayım.

 

Başlıca özellikli uzmanlık alanlarım arasında Parkinson ve hareket bozukluklarının erken, orta ve ileri evre derin beyin stimülasyonu, pil tedavisi ve alet destekli tedavileri bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye Hareket Bozuklukları Derneği Çalışma Grubu’nun da aktif üyesiyim. Parkinson ve esansiyel tremor en sık görülen hareket bozukluğu hastalıklarıdır. Her ikisi de tedaviye uzun dönemde güzel yanıt alınabilen, ileri dönemlerinde alet destekli tedavilere yanıt veren iki hastalıktır. Doğru tanı ve erken dönem tedavi yüz güldürücü sonuçlar verir.

 

Parkinson ve hareket bozukluğunun dışında distoni ve migren rahatsızlıklarında botulinum toksin uygulamaları, uyku bozuklukları tanı ve tedavisi, elektrofizyoloji (EMG-EEG- polisomnografi), baş ağrısı ve migren, kas hastalıkları, Alzheimer, demans, epilepsi, MS ve demiyelinizan hastalıklar ile beyin ve damar hastalıkları da uzmanlık alanlarım olarak sıralanabilir.

 

Prof. Dr. M. Zülküf Önal

1965 yılında Diyarbakır’da doğdum. Ankara Atatürk Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra, üniversite eğitimimi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladım. Nöroloji ihtisasımı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalında yapmamın ardından, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2000 yılında doçent ünvanımı, 2007 yılında da Ankara Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde profesörlük ünvanımı aldım. Ayrıca, akademik nörofizyoloji çalışmalarımdan dolayı, klinik nörofizyoloji yan dal uzmanlığımı da tamamladım. Askerlik hizmetimi Ankara GATA nöroloji kliniğinde tamamladıktan sonra, University of Massachusetts’te birçok deneysel çalışma yaptım.

 

2005 yılından itibaren Ankara’da, Medicana’nın da aralarında olduğu farklı özel hastanelerde görev yaptım. Haziran 2020’de serbest hekimliğe geçerek muayenehane açmamın ardından, aynı yıl tekrar Medicana International Ankara Hastanesinde kurumsal bir yapı içinde çalışmaya başladım ve burada hâlâ devam etmekteyim.

 

Uzmanlık alanlarım olan nörolojik hastalıkların yanı sıra son zamanlarda ağırlıklı olarak demans, migren, Parkinson hastalığı ve tedavisi ile ilgilenmekteyim.

 

Dünyada elli beş milyondan fazla Alzheimer hastası var. Her yıl on milyon daha yeni vaka tespit ediliyor. Hastalıkta erken dönemde teşhis büyük önem taşıyor. Yaşlılıkla beraber ortaya çıkıyor, zamanla beyin hücrelerinin ölümüne bağlı olarak hafıza kaybı, bunama ve genel anlamda bilişsel fonksiyonların azalmasına sebep oluyor. İlerleyici bir beyin hastalığı olan Alzheimer’ın altmış beş yaşın üzerindeki kişilerde görülme sıklığı yüzde üç ila on bir arasında. Hastalığın artık daha genç yaşlarda da görülebildiğini unutmamak gerekiyor. Tüm tıbbi gelişmelere rağmen Alzheimer’ın henüz kesin bir çözümü bulunmuyor; ancak, çeşitli tedavilerle hastalığı yavaşlatmak mümkün. Bunun için de erken teşhis büyük önem taşıyor.

 

Uzm Dr. Songül Turğut

1976 yılında Malatya’da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Malatya’da tamamladım. 1992 ila 1998 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimimi tamamlandım. 1999 ila 2004 yılları arasında nöroloji asistanı olarak çalışıp uzmanlığımı aldım. Muş Devlet Hastanesindeki mecburi hizmetimi tamamladıktan sonra yine aynı yerde özel bir hastanede çalıştım. 2016 yılından beridir Medicana International Ankara Hastanesinde nöroloji uzmanı olarak görev yapmaktayım. Hastanemizde aktif poliklinik hizmeti, acil servis, yoğun bakım ve diğer tüm yatan servis hastalarına konsültanlık yapmaktayım.

 

Mesleki ilgi alanlarım içerisinde, nöroloji uzmanı olduğum için serebrovasküler hastalık, MS, Parkinson hastalığı, nörodejeneratif hastalıklar, epilepsi, polinöropati, baş ağrısı, kronik ağrılar ve tüm nörolojik hastalıklar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 2014 yılından bu yana tamamlayıcı tıp ile uğraşmaktayım. Tamamlayıcı tıp yöntemleri eğitimim için; Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve özel olarak düzenlenen birçok eğitime katılım sağladım. Akapunktur, ozonterapi ve nöralterapi gibi tamamlayıcı tıp alanlarında çok sayıda sertifika aldım ve bu tedavi tekniklerini aktif olarak klasik nörolojik tedavi ile kombine edip uygulamaktayım.

 

Özel ilgi alanıma giren ve en çok üstüne çalışmalar yaptığım konu; baş ağrısı ve kronik ağrılardır. Bu hastalarda başta kişiye özel regülasyon tedavisi olan nöralterapiyi sıklıkla kullanmaktayım. Vücut üzerindeki belli noktalara veya alanlara lokal anestezikler kullanılarak uygulanan nöralterapi tedavisi ile vücuda bir uyarı gönderilmesi sağlanır. Vücut, uyarı verilen bölgede veya o bölgenin daha üst kısımlarında bir yanıt doğurur. Ortaya çıkan bu yanıt bize hem teşhiste hem de tedavide yön verir. Tüm ağrılarda güvenle kullanılan bu yöntem, dirençli ağrılarda ise klasik tedaviyle birleştirilerek uygulanır ve daha iyi sonuçlar alınmasını sağlar.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.