© Copyright 2018 Mag Medya
blank
Başa Dön

83 Kreatif Yenilikçi Tasarımlar Estetik Mekânlar

83 Kreatif Yenilikçi Tasarımlar Estetik Mekânlar

83 Kreatif Stüdyo’nun kurucu ortakları Hakan İzgiey ile Yağız ve Nazlı Ece Ezer; markalarının hikâyesini, projelerde dikkat ettikleri noktaları, kullanıcıların isteklerini projelere nasıl entegre ettiklerini anlatıyor ve güncel mimari trendler hakkında MAG Okurları için bilgiler veriyor.

Biraz kendinizden bahseder misiniz? 83 Kreatif nasıl ortaya çıktı?

2018 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun olduk. Aslında bölüm arkadaşıyız. Bölüm arkadaşlığından hayat arkadaşlığına, devamında da iş ortaklığına uzanan bir serüven oldu bizimki. 83 Kreatif, 2023 yılında ofis ve ticari konut tasarım anlayışına yeni bir soluk getirmek için kurulan, kreatif ve yenilikçi bir marka. 83 Kreatif’i yaratırken otuzlu yaşların başında olan genç tasarımcılar olarak “Nasıl bir ofiste çalışmak isterdik?” sorusunu kendimize sorarak başladık aslında. Hayallerimiz, kendi ofis tasarımı anlayışımızı oluşturmamıza ve yeni nesil ofis anlayışıyla yola çıkmamıza imkân sağladı. Hayal ettiklerimizi gerçeğe dönüştürdük ve başkalarının hayalindeki, kişiye özel mekânları gerçeğe dönüştürmek için 83 Kreatif ile yola çıktık. Markamız iç mimari proje ve anahtar teslim uygulama hizmeti veren yeni nesil bir markadır.

Farklı tarzlarda projeler tasarlarken zorlandığınız noktalar nelerdir?

Farklı tarzlarda proje tasarlarken en önemli kriterlerden bir tanesi, karşınızdaki kullanıcının isteğini doğru anlamak ve bunu karşınızdakine doğru yansıtabilmek. Herkesin farklı bir beklentisi ve tarzı var. Sizin bu farklılıklara, kendi tasarım çizginizden de kopmadan, her daim bir çözüm önerisi getirmeniz ve kişinin ihtiyacına, isteğine cevap veriyor olabilmeniz lazım. Bir diğer kriter de uygun malzeme seçimi. Özellikle bazı malzemeler belirli tarzlara daha uygun olurken, farklı stilleri bir araya getirirken hem estetik hem de işlevsel açıdan doğru malzemeleri bulmak zor olabiliyor. Bu yüzden farklı tarzlarda projeler çalışırken bizler öncellikle iyi bir araştırma ve detaylı bir ön hazırlık yaparak başlıyoruz. Doğru doneleri elde ettikten sonra tasarım sürecimiz başlıyor.

Projelerinizde estetik ve işlevselliği birbiriyle nasıl harmanlıyorsunuz?

İyi projelerin, detayları iyi çözümlenmiş ve işlevselliği ön planda olan projeler olduğuna inanıyoruz. Doğru işleyen bir proje tasarladığınızda estetiği işlevsellik ile birleştirmek işin en eğlenceli ve zevkli kısmı haline geliyor. Çıkan sonuç hem sizi hem de karşınızdaki kullanıcıyı memnun ediyor. Doğru malzeme ve ince bir detay ile tasarladığınız mekânın kimliği çok değişebiliyor ve ortaya bambaşka bir kimliğe ve bütünlüğe sahip bir mekân çıkabiliyor. Bizler de tasarımlarımızda bu anlayışı benimseyerek ilerliyor ve kullanıcılara hem görselliği yüksek mekânlar yaratırken hem de kullanıcının rahat ve uzun süreli kullanabileceği bir çalışma alanı vermiş oluyoruz

Projeleri oluştururken kullanıcıların istekleri ile kendi tasarım çizginiz arasında nasıl bir denge kuruyorsunuz, süreç nasıl ilerliyor?

Öncellikle bu süreç, projenin uygulama sürecinden bile daha önemli, çünkü kullanıcıların mekân gerçekliğinden uzak çok fazla istek ve talepleri olabiliyor. Tabii ki biz maksimumda kullanıcılarımızın taleplerini karşılamak için tasarımlarımıza yön veriyoruz ancak, gerçekçi olmak gerekirse bu bazen de çok mümkün olamıyor. Burada kullanıcıya mekânın gerçekliğini ve fizibilitesini anlatmak gerekiyor. Kullanıcıların istekleri doğrultusunda ortaya çıkabilecek ve sürdürülebilirlikten uzak sonuçların neler olabileceğini kendileriyle paylaşıyoruz. Doğru ihtiyaç ve istek analizini beraber yaptıktan sonra ürettiğimiz yaratıcı ve işlevsel çözümlerle hangi isteklerini ve hayallerini gerçekleştirebileceğimize beraber karar veriyoruz. Bunun sonucunda da kullanıcıyı mutlu eden, isteklerini doğru bir şekilde karşılayan mekânlar yaratıyoruz.

Güncel mimari trendler hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz bu trendlere kendi projelerinizde yer veriyor musunuz?

83 Kreatif olarak yenilikleri ve mimari trendleri yakından takip ediyoruz. Geleceğin mimarisinde gelişen yenilik ve değişimlerin işimize ve bakış açımıza çok fazla katacağı değer bulunduğunun farkında olarak bizler de projelerimizde, gelişen trendleri sıkça kullanıyoruz. Son dönemlerde özellikle yeni nesil teknolojileri çokça kullanıyor ve sunumlarımızı bu teknolojileri kullanarak hazırlıyoruz. Özellikle VR teknolojisini kullanarak müşterilerimize sunum yapıyor, kendilerine özel tasarladığımız mekânları deneyimlemelerini sağlıyoruz. Teknolojiyi sadece projelerimizi hazırlarken değil, aynı zamanda proje tasarımlarımızda da sıkça kullanıyoruz. Akıllı sistemler ve otomasyon sistemleri, modern yaşamın önemli bir parçası haline geldi. Mekânları daha akıllı, daha konforlu hâle getiren ve enerjiyi daha verimli kullanan bu sistemlerin, kullanıcı deneyimini iyileştirdiğini düşünüyor ve tasarladığımız mekânlarda bunlara yer veriyoruz.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.